U bevindt zich nu hier: Greenbuildingrating
 

GreenBuilding Rating

GreenBuilding® is ontstaan om een eco-vriendelijke ontwikkeling te bevorderen.
GreenBuilding Rating® werkt door middel van vastlegging van normen en garantiemerken tot de markt te geven aan bouwondernemingen, organisaties voor de distributie van bouwmaterialen en ontwerpers die ge´nteresseerd zijn in de sector van de "groene" bouw.

De producten die voorzien zijn van het GreenBuilding Rating® merk zijn op onafhankelijke wijze gecertificeerd om consumenten de lage milieu-impact en de hygiënische en gezondheidskwaliteit te garanderen rekeninghoudend met sociale, economische en ecologische eisen van de huidige en toekomstige generaties.

Het Zwitserse Certificeringsinstituut SGS bevestigt de meet- en beoordelingsmethode van GreenBuilding Rating®. De fundamentale principes van GreenBuilding Rating® zijn:

  • Hergebruik en recycling van natuurlijke minerale stoffen.
  • Gebruik van regionale minerale inerte toeslagstoffen met vermindering van de milieu-impact.
  • Vermindering van de CO2-emissie in de atmosfeer.
  • Verbod op het gebruik van giftige en gevaarlijke stoffen voor de gezondheid.
  • Verbod op het gebruik van gevaarlijke en verontreinigde stoffen voor het milieu.
  • Vermindering en/of verbod van het gebruik van oplosmiddelen en de voorkeur geven aan water.
  • Daling van de VOC-emissie (Vluchtige Organische Stoffen).
  • Verbetering van de binnenluchtkwaliteit.
GreenBuilding Rating

De GreenBuilding Rating® Eco methode deelt de KeraKoll® producten van de ECO lijn in 5 objectieve meetbare specifieke eco-vriendelijke en duurzaamheidsindicatoren. Door dit systeem kunnen ontwerpers en gebruikers de de producten makkelijk classificeren en speciaal voor alle gebruikers staan deze ECO-markeringen ter informatie opvallend afgebeeld op de verpakkingen.

GreenBuilding Rating® Eco is het enige model dat op de markt voorhanden is dat in staat is om het milieugedrag van bouwmaterialen nauwkeurig te meten binnen een schaal van ECO NULL (het product kan niet als eco-vriendelijk en duurzaam aangemerkt worden) tot ECO 5 (het product kan als ecologisch en met een lage milieu-impact aangemerkt worden.)

Dit is de reden waarom GreenBuilding Rating® het enige gecertificeerde model is dat op de markt voorhanden is dat in staat is om de belangrijkste eco-vriendelijke en duurzame kenmerken die het milieugedrag en de binnenluchtkwaliteit van bouwmaterialen bepalen nauwkeurig te meten.

 

Product Uitgelicht

Fugalite Eco A+B 03 Pearl Grey

Fugalite Eco A+B 03 Pearl Grey | Eco-vriendelijk, gecertificeerd bacterie- en schimmelwerend, waterdicht en vlekkenwerend keramisch voegmiddel met grote vloeibaarheid en uitstekende inwasbaarheid voor voegen van 0 tot 20 mm...

Lees meer over: Fugalite Eco A+B 03 Pearl Grey